Momentálne sa nachádzate v internetovom obchode pre zákazníkov zo:   Slovenskej republiky.

Napíšte objednávacie číslo, vyberte množstvo a objednajte:
-+
SORTIMENT
Váš záhradník | STARKL ESHOP (https://www.starkl.sk/)

Aztécky brečtan - červený

«
Prevísajúce a plná rastlina pre úžasné kontrasty!

Popis

Aztécky brečtan sa vďaka jeho bujnému rastu vysádza s veľkou obľubou. Môže sa kombinovať s takmer všetkými pevne rastúcimi balkónový mi mi rastlinami. Rovnako dobre vyzerá aj samostatne vysadený v závesnej nádobe. Je nenáročný, potrebuje veľa vody a pravidelné hnojenie. Malý tip: v nádobe vytvára až do jesene sladké hľuzy, ktoré si pochvaľuje nejeden fajnšmeker. Prevísajúci.
Obsah balenia 1ks
ks
4,99 €
Cena od 3 kusov
4,49 €
Predpokladaný termín expedovania
(pri aktuálnom objednaní)
od konca marca
Objednávacie číslo 101563
- + ks

Doba výsevu

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Doba výsevu
viac informácií
Botanický názov Ipomea batatas 'Trailling Purple'
Kontajner 10,5 cm
Stanovište Slnko, Polotieň
Výška Do 200 cm

VŠEOBECNÝ NÁVOD PLATNÝ PRE KATEGÓRIU: Balkónové kvety Vytlačiť návod

Doba výsadby
Polovica apríla do júna. Balkonové kvety sa niekedy vysádzajú už skôr ako predpestované. Za teplých dní sa vystavia von, ale musia sa bezpodmienečne chránit pred mrazom.
Hnojenie
Na docielenie mohutného kvetenstva je potrebné pravidelné hnojenie. V súčasnosti existujú hnojivá, ktoré sa zmiešavajú do zeminy a postupne uvoľňujú živiny. Dodatočne ich potom v plnom raste možno prihnojovať špeciálnym tekutým hnojivom. Upozornenie: Nikdy nehnojíme suchú zem, vždy najprv kvetiny zalejeme. Ak žltnú listy, rastlina má buď prebytok vody, alebo nedostatok železa, čo rýchlo odstránime špeciálnym hnojivom.
Ochrana rastlín
Balkónové rastliny nepotrebujú špeciálnu ochranu. Žltnutie listov alebo ľahšie napadnutie múčnatkou súvisí najčastejšie s hnojením alebo zavlažovaním. Žlté listy znamenajú buď veľa vody alebo nedostatok železa, čo rýchlo odstránime špeciálnym hnojivom. Pri prípadnom výskyte vošiek alebo molíc ošetríme rastliny vhodným prípravkom.
Rez
Odkvitnuté kvetenstvá zostrihujeme.
Spon rastlín
Na 1 m truhlík potrebujeme 6 - 8 rastlín (podľa veľkosti odrody).
Všeobecný text
Balkónové kvety, ktoré nie sú odolné voči zime ako napr. agapantus, agave, aukuba, anjelská trúba, rozmarín, juka, dracéna, eukalyptus, fuchsia, vavrín, myrta, oleander, palma, granátové jablko, sú cez leto vonku a väčšina z nich je na slnečnom a teplom, pred vetrom chránenom mieste. Len aukuby a fuchsia majú rady polotieň alebo i tieň.
Výsadba
Každý kvetinový truhlík má mať na dne alebo dole na prednej strane podľa svojej dĺžky 2 - 4 otvory k odvedeniu prebytočnej vody. Tieto otvory zakryjeme úlomkami tehiel alebo iným materiálom, aby se neupchali koreňmi alebo zeminou. Čím je truhlík väčší, tím sa v ňom rastlinám lepšie darí! Letničky sadíme do substrátu s ich rašelinovým balom (bez kontajneru) a ihneď ich zalejeme. Truhlíky neplníme zeminou úplne, aby zostal okraj pre zalievanie. Pretože sú väčšinou balkónové kvetiny jednoročné alebo nie sú odolné voči zime, vysádzame ich relatívne neskôr, tzn. až po posledných mrazoch. Samozrejme môžeme truhlíky a črepníky osádzať už skôr, ale von ich dávame až po zmrzlých.
Zavlažovanie
Zalievať sa nemá schematicky, ale podľa okolností. Pred zaliatím sa odporúča, pokiaľ sa zemina oddelila od steny hrantíka, skypriť pôdu, aby neodtekala voda medzerou von.