Momentálne sa nachádzate v internetovom obchode pre zákazníkov zo:   Slovenskej republiky.

Napíšte objednávacie číslo, vyberte množstvo a objednajte:
-+
Váš záhradník | STARKL ESHOP (https://www.starkl.sk/)

STARKL recept na rýchly letný šalát

Šalát je perfektnou možnosťou ako využiť počas leta všetky čerstvé suroviny, ktoré sme doposiaľ dopestovali. Mnohí z nás preferujú počas horúcich letných dní ľahké šaláty zo zeleniny, ovocia, či šalátky so syrom či cestovinami. Variácií je mnoho, stačí sa nechať len inšpirovať našimi chuťami a využiť to, čo sa práve nachádza v záhrade. 

 

Letný šalát so syrom

- 80 g ľadového šalátu 
- 80 g šalátu polníček
- 1 KL olivového oleja
- bazalka podľa chuti, najlepšie čerstvá 
- 100 g mozzarelli 
- 1 ks šalátovej uhorky 
- cherry paradajky

 

Všetky vyššie uvedené ingrediencie pospájame a necháme šalát vychladiť. Nechladíme ho však príliš dlho - počas niekoľkých hodín by mohol šalát polníček zvädnúť a paradajky nadobudnúť vodovú konzistenciu. Výhodnou alternatívou je uchovanie  všetkých ingrediencií v chlade pred samotnou prípravou šalátu. Šalát polníček môžeme taktiež nahradiť aj rukolou, či baby špenátom - záleží len na našich preferenciách a na tom, či chceme dodať horkosť do tohto šalátu. 



Studený cestovinový šalát

Cestovinové šaláty sú ďalšou skvelou obmeniteľnou voľbou ako využiť dopestovanú zeleninu. Studený cestovinový šalát nemusí však slúžiť len ako predjedlo či večera. Z tohto jedla sa najedia aj tí náročnejší. Primárnou zložkou tohto receptu nie je použitie majonézy, čo môže v konečnom dôsledku spôsobiť viaceré žalúdočné potiaže vzhľadom na vysoké teploty. 

 

- 1 balenie ľubovoľných cestovín 
- 3 ks paradajok, alebo ľubovoľný počet cherry paradajok 
- 1 ks šalátovej uhorky
- 1 ks biely jogurt
- 1 ks kyslej smotany
- ½  konzervy kukurice 
- čierne korenie

 

Prvým krokom je uvarenie cestovín, ktoré dávame variť s časovým rozostupom. Počas ich varenia si môžeme prichystať jednotlivé suroviny. Pridať môžeme natvrdo uvarené vajíčka či nahradiť smotanu tatárskou omáčkou.