Napíšte objednávacie číslo, vyberte množstvo a objednajte:
Importovať objednávku
-+
Váš záhradník | STARKL ESHOP (https://www.starkl.sk/)

Vyskúšajte tento recept na ryžový nákyp s čerešňami

Ryžový nákyp s čerešňami je skvelý spôsob ako využiť májovú úrodu čerešní. Nákyp sa vo všeobecnosti nepokladá za náročné jedlo a pevne veríme, že s našim receptom sa toto chutné jedlo podarí pripraviť aj začiatočníkom. 

 

Potrebné suroviny

 

- 500 gramov guľatozrnnej ryže
- 500 ml mlieka
- 700 ml vody
- ¼ kl soli
- 1 balenie vanilkového cukru
- 3-4 ks vajec (v závislosti od veľkosti) 
- 125 g masla
- 2 hrste vykôstkovaných čerešní/višní (v prípade višní pridáme viac cukru) 
- práškový cukor na posypanie

 

Postup

 

1. Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka - žĺtka vymiešame s vanilkovým cukrom do krémova. 
2. V hrnci uvaríme ryžu s vanilkovým cukrom, prípadne môžeme pridať aj za lyžičku škorici. 
3. Do uvarenej ryže zapracujeme maslo, ktoré sa roztopí. Keď sa ryža trocha ochladí, vmiešame aj žĺtkovú zmes (ak by sme túto zmes primiešali do horúcej ryže, zrazili by sa nám žĺtka). 
4. Pripravíme si formu na nákyp, ktorú dopredu vymastíme. Forma by mala mať menší rozmer, ale zato vyššie steny. Formu po vymastení vysypeme múkou.
5. Polovicu pripravenej ryže vložíme do pripravenej formy, posypeme čerešňami a opäť pridáme druhú časť ryže. 
6. Nakoniec opäť nákyp posypeme čerešňami a dáme do trúby piecť na 170 stupňov Celzia, a to približne na 20 minút. 
7. Následne po vybratí len poprášime práškovým cukrom