Momentálne sa nachádzate v internetovom obchode pre zákazníkov zo:   Slovenskej republiky.

Napíšte objednávacie číslo, vyberte množstvo a objednajte:
-+
SORTIMENT
Váš záhradník | STARKL ESHOP (https://www.starkl.sk/)

Blog

blog starkl

Sledujte náš blog. Zaujímavé informácie, rady a tipy pre milovníkov záhrad a rastlín.
 

 

Exotické izbové rastliny: Ktorú si vybrať a ako sa o ňu starať?

Rastliny, ktoré skrášľujú naše domácnosti, často pochádzajú z úplne odlišných kútov sveta. Platí to najmä pre exotické kvety, teplomilné bonsaje a kaktusy.

Exotická katalpa: Majestátny a dlhoveký strom

Neprehliadnuteľné, majestátne a dlhoveké. Také sú katalpy, exotické stromy známe najmä tvarom svojej koruny, ktorá pripomína slnečník.

Urob si sám: Jednoduchý domček pre hmyz

Domček pre hmyz je nielen krásnou záhradnou dekoráciou, ale predovšetkým útočiskom pre drobné živočíchy, ktoré sa z našich záhrad čoraz viac strácajú.

STARKL TIP: Predjarný a jarný postrek ovocných stromov

Prebúdzajúce sa ovocné stromy vyžadujú pozornosť záhradkárov už od skorej jari. Ich prvým ošetrením v roku je predjarný postrek.

STARKL RADÍ: Opora na kvety pre izbové aj vonkajšie rastliny

Popínavé rastliny dokážu vykúzliť doslova rozprávkové zákutia na záhrade, balkóne i v interiéri. Ako by mala vyzerať opora na kvety a z čoho si ju môžete vyrobiť doma?

STARKL ŠPECIÁL: Mrazuvzdorné rastliny na balkón a terasu

Túžite po krásnom balkóne, ktorý sa bude zelenať i počas zimy? Na trhu je množstvo nádherných a nenáročných rastlín, ktoré nezahubí žiadny mráz.

Výhody a nevýhody hydroponického pestovania

Hydropónia je moderný a veľmi čistý spôsob pestovania rastlín bez pôdy v živnom roztoku. Umožňuje nám umelo riadiť výživu rastlín v ľahko prijateľnej forme.

Hydroponické pestovanie: Najobľúbenejšie hydroponické rastliny

V hydroponickom systéme môžeme vypestovať prakticky čokoľvek. Všeobecne sú však najlepšie tie rastliny, ktoré nepotrebujú veľa priestoru.

Hydroponické pestovanie rastlín: Postup pre začiatočníkov

Počuli ste už o pestovaní rastlín bez pôdy? Reč je o hydroponickom pestovaní rastlín. Znie to ako hotová veda, ale v skutočnosti sa jedná o pomerne jednoduchý systém.

Ako strihať tuje: Postup, rady a tipy

Tuje môžeme pestovať v prirodzenej forme, no v prípade živých plotov či tvarovaných solitérov si vyžadujú pravidelné strihanie.

Ako na strihanie živých plotov z hrabu aj vtáčieho zobu

Živý plot je veľmi praktickou súčasťou záhrady. Poskytne vám súkromie a tieň, môže rozdeliť jednotlivé časti záhrady a plniť aj dekoračnú funkciu.

STARKL NÁVOD: Vertikutácia trávnika na jeseň

Krásny trávnik si žiada náležitú starostlivosťou, ako je napríklad správne kosenie a hnojenie. Nemenej dôležitá je tiež pravidelná vertikutácia.